Dit is StudieBox!

Rianne van Boxtel-van Bladel

Eigenares & vestiging Bladel en Heerbeeck College Best

 

In 2016 startte ik StudieBox, studiebegeleiding op maat. Ik startte met kinderen/ pubers te leren leren omdat ik merkte dat daar op school geen ruimte voor was. Vakdocenten zijn gebonden aan strikte regels, kerndoelen, daardoor is er meestal geen tijd om leerlingen studievaardigheden te leren. Een docent zegt: “maak een samenvatting” of “leer deze woordjes”, maar legt vaak niet uit hoe dit moet.
Natuurlijk waren er al talloze huiswerkinstituten. Maar deze lieten leerlingen maanden of zelfs jaren trajecten lopen. Dat is nooit mijn doel geweest. Leerlingen horen zelfstandig huiswerk te maken, te leren leren. Veel instituten geven aan je cijfers te kunnen verbeteren en aan je slecht scorende vakken te werken. Mijn overtuiging is dat leerlingen zelf aan de slag moeten met de talenten die ze hebben en die moeten leren inzetten bij de vakken die zij als moeilijk ervaren. Altijd vanuit de positieve invalshoek!
De afgelopen jaren heb ik vast kunnen houden aan wat ik belangrijk vind bij het leren leren en merk ik dat leerlingen (en ouders en scholen) het werken naar zelfstandigheid en inzetten van talenten zeer waarderen.

Veertien jaar geleden begon ik als docent, mentor en leerlingenbegeleider in het voortgezet onderwijs. Ik heb bijna alle schoolvakken gedoceerd maar geschiedenis is mijn hoofdvak. Momenteel sta ik 3,5 dagen in de week als docent (op de Berkenschutse, voortgezet speciaal onderwijs cluster 4 autisme) voor de klas. Binnenkort start ik als teamleider bovenbouw op de Berkenschutse.

Naast het bedrijf StudieBox ben ik samen met Janneke Coenders eigenaar, schrijver en trainer bij het bedrijf Studiecoach V.O. . Trainingsbureau Studiecoach V.O. geeft trainingen aan docenten op het voortgezet onderwijs genaamd ‘Studievaardigheden voor de coachende mentor’.

Meer over mij vind je hier.

MOMENTEEL IS ER EEN LEERLINGENSTOP OP VESTIGING BLADEL

 

 

Ann van Mierlo

StudieBox Heerbeeck College

 

 

 

Ann begeleidt en coacht leerlingen uit het voortgezet onderwijs en eerste jaars HBO in haar eigen praktijk www.nuvoormorgen.eu en op diverse scholen in Limburg.  Vanaf 22 oktober 2018 zal Ann studiebegeleiding gaan geven bij StudieBox op het Heerbeeck College. Meer weten over Ann? Kink hier

Op maandag & donderdagmiddag les 6/7/8/9/10/11 is Ann aanwezig op het Heerbeeck College in Best. Zij is aanspreekpunt voor deze vestiging. Contact: ann@studiebox.net

Sophie Fuchs
Vestiging Duizel (Eersel), ambulant

Sinds 2010 is Sophie actief binnen het onderwijs als onderwijsassistente. Na het afronden van de opleiding voor onderwijsassistente bij het ROC in Eindhoven heeft Sophie diverse ervaringen opgedaan in het basisonderwijs, maar ook het voortgezet (speciaal) onderwijs. Ook heeft Sophie individuele leerlingen gecoacht met een (leer)stoornis. Momenteel is Sophie naast StudieBox studiebegeleider ook onderwijsinstructeur en studiecoach op een middelbare school in Eindhoven. Ze begeleidt leerlingen die topsport bedrijven een goede balans vinden tussen school en sport. Daarbij is zij mentor Havo 5.

Naast de MBO opleiding onderwijsassistente heeft Sophie diverse cursussen gedaan zoals: Sociaal- Emotionele Vaardigheden in het Voortgezet Onderwijs, Omgaan met Dreigend en Destructief Gedrag, Hulpverlenen bij Psychische Ontwikkelingsproblemen en Pedagogische Gespreksvoering en Oplossingsgericht Werken door Triade.

Meer over Sophie lees je hier

Op maandagavond, woensdagavond en donderdagavond kun je bij StudieBox Duizel terecht van 18.30 tot 19.30 of van 19.30 tot 20.30. Sophie werkt voornamelijk ambulant.