Sinds kort heb ik een nieuwe baan, groepsleerkracht op een VSO in Breda, het Bredero College. Drie dagen voor de eerste schooldag werd ik aangenomen, op het nippertje dus. Of eigenlijk, net na het nippertje. Maandag 5 september begon ik met de eerste schooldag op mijn oude vertrouwde school, met mijn hoofd op mijn nieuwe school. Ik besloot op beide scholen al te gaan werken met daarbij in de avonden het runnen van StudieBox en het begeleiden van leerlingen aan huis.

Allemaal leuk! Allemaal veel werk!

Drie banen, twee kleine kinderen, één verbouwing, een man en vrienden…dat betekent dus plannen, veel plannen en heel precies plannen. Al jaren leer ik leerlingen hoe je moet plannen, maar nu was ik aan de beurt. Op een grote familiekalender plande ik per persoon wat hij of zij die dag moest doen. Wie brengt de kinderen naar school, wie voert de kippen en de konijnen, wanneer is er tijd voor boodschappen en hoe laat kan ik naar mijn werk?

Ik had allerlei doemscenario’s in mijn hoofd…  uitgehongerde kippen, stinkend konijnenhok, onvoorbereide lessen, klagende man (“waar is mijn eten?”), ongekamde kinderen, lege koelkast en niet één, maar twéé boze bazen. Maar dat alles bleef uit, dankzij een fantastische planning! Natuurlijk kostte me het elke zondagavond een uur om alle planningen kloppende te houden op de familiekalender. En mijn werkagenda moest ik natuurlijk ook strak bijhouden (hoera voor de uitgumbare pennen van Pilot Frixion).

Ik ga nu mijn laatste week met drie banen in. Aankomende donderdag neem ik bewapend met een doos tissues afscheid van het Heerbeeck College in Best, waar ik 12 fantastische jaren heb gewerkt.

Dan hou ik twee heerlijke banen over. En dat plannen….dat hou ik erin!

Rianne