Wat ben ik blij en trots! StudieBox opent een vestiging in Duizel- Eersel! Onder leiding van de fantastische Sophie Fuchs. In de onderstaande gastblog stelt zij zich voor.

 

 

 

 

Vanaf kleins af aan wist ik al dat ik in het onderwijs wilde gaan werken.

Na het behalen van mijn VMBO-T diploma, ben ik naar het ROC Eindhoven gegaan en heb daar geleerd voor onderwijsassistente. Na een periode van 3 jaar leren en veel stage lopen, ben ik op zoek gegaan naar een uitdaging binnen onderwijs. Ondertussen heb ik ervaringen opgedaan in het basisonderwijs, maar ook in het voortgezet (speciaal) onderwijs. En bij dat laatste ligt mijn hart!

Naast mijn MBO opleiding onderwijsassistente heb ik ook diverse cursussen gedaan zoals: Sociaal-emotionele vaardigheden in het voortgezet onderwijs, omgaan met dreigend en destructief gedag, hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen en recent heb ik de training pedagogische gespreksvoering en oplossingsgericht werken afgerond.

Nu ga ik, naast mijn baan als onderwijsassistente in het voortgezet onderwijs, een nieuwe uitdaging aan als studiebegeleider bij StudieBox. Toen Rianne enkele maanden geleden vertelde dat ze een eigen bedrijf had opgezet in studiebegeleiding, was ik meteen enthousiast. Na het inzien van haar materiaal, werd dat enthousiasme alleen maar groter. Ik ben daarom dan ook erg blij dat ik voor StudieBox mag gaan werken. Ik heb er ontzettend veel zin in en sta te popelen om aan de slag te gaan!

Samen met jou, als leerling, ga ik namelijk kijken wat je hulpvraag is, en hoe ik je hier het beste bij kan helpen. Het kan ook zijn dat je meerdere hulpvragen hebt. In 8 tot 10 afspraken werken we dan aan je hulpvraag, met als doel dat je het na onze afspraken helemaal zelf kan. Dit kan bij jou thuis, of bij mij op de Hoef in Duizel. Voorbeelden van hulpvragen zijn te vinden op de website van StudieBox onder het kopje werkwijze.

Maar voordat we hiermee aan de slag gaan, ga je eerst vakantie vieren. Even niet aan school denken en al helemaal niet voor school werken.

Eerst ga je lekker uitrusten van het afgelopen schooljaar en jezelf opladen voor de start van het volgende schooljaar.

Als laatste geef ik je nog een tip mee:

Zorg dat je in het begin van het schooljaar je vakantie niet verlengt met een aantal weken, want een goed begin is het halve werk. Oftewel, pak na de vakantie je schoolwerk meteen goed aan. En mocht het je zelf niet helemaal lukken, dan help ik je er graag bij!