Met de komst van Magister en Somtoday verdwijnt langzaam de papieren agenda. Zelf ben ik fan van de papieren agenda. Het heeft iets gezelligs, iets nostalgisch. En vooral, de agenda is functioneel. Buiten je huiswerk en je afspraken kun je al je to do-lijstjes, je planning, notities, tekeningetjes/doodles etc erin kwijt. En dat allemaal op 1 plek. Daar kan een app niet tegenop;)

Wat ik merk bij de studiebegeleiding is dat leerlingen de agenda niet meer hebben. Som of Magister zijn leidend zeggen de leerlingen (wat betekent dat docenten het huiswerk erin moeten zetten, zo niet, dan is er geen huiswerk). Onder het motto ‘liever lui dan moe’ : “Dan hoef ik het toch niet ook nog in mijn agenda te schrijven”.

Maar er is 1 gemis….waar plan je jouw schoolwerk? In Somtoday kan je bijvoorbeeld zelf niets toevoegen aan de agenda en in je digitale agenda op je telefoon of iPad een planning maken is tijdrovend.

Daarom trok ik de stoute schoenen aan. Ik schetste een planner en zette alle eisen onder elkaar waar een goede planner aan moet voldoen. Daarmee ging ik naar Karin Cuypers van De Kaartjeskamer (https://www.dekaartjeskamer.nl/). Karin maakte al eerder de huisstijl van StudieBox, waar ik elke dag nog blij van word als ik het zie. Karin ging aan de gang met mijn schets en pakketje eisen en maakte er een supermooie planner van.

De planner is mooi en aantrekkelijk om te zien en om in te werken dankzij de vormgeving van Karin. Hij is functioneel, er is veel ruimte voor je planning, to do-lijstjes en notities. Op de voorkant van de planner (a4 formaat) staan de maandag tot en met vrijdag en aan de achterkant het weekend en de extra ruimtes om te schrijven.

Studieplanner StudieBox

Tijdens de studiebegeleiding van StudieBox gebruiken we de planner. Heb je geen studiebegeleiding bij StudieBox maar wel interesse in deze studieplanner? Stuur dan een mail naar info@studieplanner.net !

Groetjes

Rianne

Studiebegeleiding StudieBox biedt studiebegeleiding op maat voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. In maximaal 10 afspraken wordt een leerling geholpen met zijn/haar specifieke hulpvraag zoals; Hoe leer ik voor een toets, hoe maak ik een goede samenvatting, hoe plan ik mijn huiswerk. StudieBox werkt vanuit Bladel Meer informatie over de werkwijze van StudieBox is te vinden op www.studiebox.net

0 gedachten over “Studieplanner”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *