Sinds kort heb ik een nieuwe baan, groepsleerkracht op een VSO in Breda, het Bredero College. Drie dagen voor de eerste schooldag werd ik aangenomen, op het nippertje dus. Of eigenlijk, net na het nippertje. Maandag 5 september begon ik met de eerste schooldag op mijn oude vertrouwde school, met mijn hoofd op mijn nieuwe school. Ik besloot op beide scholen al te gaan werken met daarbij in de avonden het runnen van StudieBox en het begeleiden van leerlingen aan huis.

Allemaal leuk! Allemaal veel werk!

Drie banen, twee kleine kinderen, één verbouwing, een man en vrienden…dat betekent dus plannen, veel plannen en heel precies plannen. Al jaren leer ik leerlingen hoe je moet plannen, maar nu was ik aan de beurt. Op een grote familiekalender plande ik per persoon wat hij of zij die dag moest doen. Wie brengt de kinderen naar school, wie voert de kippen en de konijnen, wanneer is er tijd voor boodschappen en hoe laat kan ik naar mijn werk?

Ik had allerlei doemscenario’s in mijn hoofd…  uitgehongerde kippen, stinkend konijnenhok, onvoorbereide lessen, klagende man (“waar is mijn eten?”), ongekamde kinderen, lege koelkast en niet één, maar twéé boze bazen. Maar dat alles bleef uit, dankzij een fantastische planning! Natuurlijk kostte me het elke zondagavond een uur om alle planningen kloppende te houden op de familiekalender. En mijn werkagenda moest ik natuurlijk ook strak bijhouden (hoera voor de uitgumbare pennen van Pilot Frixion).

Ik ga nu mijn laatste week met drie banen in. Aankomende donderdag neem ik bewapend met een doos tissues afscheid van het Heerbeeck College in Best, waar ik 12 fantastische jaren heb gewerkt.

Dan hou ik twee heerlijke banen over. En dat plannen….dat hou ik erin!

🙂

Rianne

Studiebegeleiding StudieBox biedt studiebegeleiding op maat voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. In maximaal 10 afspraken wordt een leerling geholpen met zijn/haar specifieke hulpvraag zoals; Hoe leer ik voor een toets, hoe maak ik een goede samenvatting, hoe plan ik mijn huiswerk. StudieBox werkt vanuit Bladel Meer informatie over de werkwijze van StudieBox is te vinden op www.studiebox.net

7 gedachten over “Mag je zelf gastblogger zijn? Nou, voor deze ene keer dan.”

 • Knap Rianne dat je het allemaal rond krijgt. Succes met afscheid nemen in Best van een ontzettend leuke school en heel veel succes bij je nieuwe uitdaging op een top school in ‘de parel van het zuiden’, ons mooie Breda.
  Wie weet komen we elkaar daar nog eens tegen.
  Veel goeds,
  (Oud-stagiaire en nu soort van collega)
  Jannemijn

 • Hè wat jammer dat je weggaat bij het Heerbeeck, dat zal Tommy jammer vinden! Ik wil je toch meegeven dat je bij uitstek de leukste Levensbeschouwing lerares ooit bent geweest in mijn schoolcarrière!

  Heel veel succes en plezier gewenst op je ‘nieuwe’ school!

  Groetjes Rachelle

 • Hoi Rianne,
  Wat schrijf je leuk! Ik vind het heel jammer dat je het Heerbeeck College gaat verlaten. Ik leerde je kennen als mentor van zoon Bart, en wat voor een mentor:
  betrokken, leerlinggericht, rustig, zorg voor veilige omgeving, goed voorbereid!
  Wat heb je het afgelopen jaar aan de weg getimmerd: de stap naar dat mooie huis wat zo bij je past; het opzetten van Studiebox en uiteindelijk je nieuwe baan!
  Ik wens je heel veel succes, blijf maar lekker plannen, maak er mooie jaren van en geniet!
  Groetjes,
  Marjon

 • Simply wish to say your articⅼe iѕ as astonishing. The clarіty
  in your poѕt is simplу excellent and i could assume you’re an expert on this subject.
  Fine witһ your permission let me to grab yоսr RSS feed to keep
  updated with forthcoming post. Thanks a millіon and please caгry on the gгatifying work.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *