StudieBox biedt trajecten aan van tien afspraken waarin je studievaardigheden kunt aanleren. In het intakegesprek horen we graag waarmee je moeite hebt op school, maar ook waar je heel goed in bent. Jouw talenten kun je inzetten bij het maken en leren van je huiswerk! Uit het intakegesprek komen één of meerdere hulpvragen.

Voorbeelden van hulpvragen zijn:

  • Hoe maak ik een goede en haalbare planning?
  • Hoe maak ik een samenvatting?
  • Hoe overleef ik de brugklas?
  • Hoe leer ik sneller, beter en effectiever woordenlijsten bij de moderne vreemde talen?
  • Hoe onderscheid ik hoofd- en bijzaken in teksten?
  • Hoe overleef ik het examen?
  • Hoe pak ik het maken van een toets aan?
  • Hoe organiseer ik mijn schoolspullen/agenda/computer?
  • Hoe overleef ik de toetsweek?
  • Hoe maak ik een werkstuk/sectorwerkstuk/profielwerkstuk?

Met één of een kleine selectie van deze hulpvragen gaan we aan het werk. Dit kan in het StudieBox- lokaal in Bladel aan de Europalaan in Bladel of ambulant (bij u thuis). Je krijgt een map met voor jou op maat gemaakte opdrachten, stappenplannen en tips over jouw hulpvraag (hulpvragen). Bij de opdrachten, stappenplannen en tips houden we rekening met waar jij goed in bent. Deze map werken we in acht tot tien afspraken van één uur door. We plannen samen je schoolwerk in met de StudieBox Studieplanner StudieBoxPlanner (download hier de uitleg van de StudieBox studieplanner), maken samen je huiswerk en leren samen voor je toetsen. Zo oefen je meteen je geleerde vaardigheden. Een voorbeeld van een stappenplan/werkblad kan je hier downloaden: StudieBox Agenda  & Hoe Maak Ik Een Toets

Een traject duurt minimaal tien weken, omdat het leerproces moet inslijten. Hiermee wordt bedoeld dat het even duurt voordat je de vaardigheid helemaal eigen hebt gemaakt. Het oppakken van nieuwe vaardigheden gaat in het begin meestal goed, maar het kan moeilijk zijn om dit vast te houden. Jongeren hebben vaak de neiging om na een aantal afspraken weer terug te vallen in oude gewoontes. Daarom werken we met een traject van acht tot tien afspraken verspreid over ongeveer tien weken.

Als het traject is afgelopen kun je zelf aan de slag. Het doel van StudieBox is dat je weer zo snel mogelijk zelfstandig aan de gang kunt met je huiswerk. Mocht je na een tijdje weer even hulp nodig hebben, omdat je bijvoorbeeld een moeilijke toets hebt of omdat de toetsweek of examens eraan komen, kun je natuurlijk altijd weer bij ons terecht.

Heerbeeck College

Op maandagmiddag les 7/8/9/10 kunnen leerlingen van het Heerbeeck College in Best studiebegeleiding volgen bij StudieBox. Dit gebeurt op school na de lessen.

Meer weten? http://www.heerbeeck.nl/ouders/studiebegeleiding/

De algemene voorwaarden van StudieBox op het Heerbeeck College vindt u hier: INFORMATIE EN ALGEMENE VOORWAARDEN STUDIEBOX OP HET HEERBEECK COLLEGE

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden voor StudieBox vindt u hier:  INFORMATIE EN ALGEMENE VOORWAARDEN STUDIEBOX

Tarieven

Voor de tarieven kunt u het contactformulier invullen en versturen. Vermeld ook uw hulpvraag.